Interiorul casei tale este important, printre altele, pentru că-l vezi zi de zi, iar ceea ce-ti trece prin ochi te impresioneaza si-ti influenteaza starea de spirit in functie de armonia spatiului, dar și de propria sensibilitate, perceptie si propriile asteptari in privinta decorului.

Lumina este aceea care poate influenta o intreaga incapere atat dinauntru cat si din afara; trebuie sa fi trecut vreodata prin preajma unei case luminate deoebit fata de celelalte, care să te fi impresionat intr-atat incat gandurile sa-ti fi ramas intinate de nuanta si aura ce izvorau din ferestrele acelei case. Si te-ai gandit, poate, oare ce corpuri de iluminat produc o asa impresie. Fara indoiala insa ca-s mai multe elemente de decoratiuni si aranjamente necesare pentru a produce o imagine de efect, dar sa ne concentram asupra corpurilor de iluminat. 

Mult important decat aspectul exterior si bucuria ce-o poti oferi trecatorilor este ce-ti poti oferi tie in interiorul casei tale.


Forma unei lustre, sau a unui pendul, sau a unei veioze contribuie atat la incadrarea spatiului in care se afla intr-un stil alaturi de alte decoratiuni si aranjamente, dar si la modul in care este raspandita si directionata lumina. 


Nu exista un  catalog exact si permanent  din care sa te inspiri cu privire la cel mai potrivit corp de iluminat, sa-l alegi simplu pentru casa ta, deoarece designerii de corpuri de iluminat lucreaza continuu si creeaza noi stiluri pe care producatorii le infuzeaza in colectiile lor, iar pe masura ce acestea capata expunere  ele cresc in popularitate.


Insa te putem ajuta in acest sens oferindu-ti o lista cu cele mai populare corpuri de iluminat ale momentului si cu o descriere a motivelor pentru care ele sunt alese, dupa cum urmeaza:


1.  Pendulul cu forme fluide


In aceasta perioada, corpurile de iluminat de tip pendul cu surse multiple de lumina sunt foarte cautate pentru  ca se integreaza foarte bine in spatii inalte si largi unde sursele punctiforme amplasate in centrul incaperii creaza o vignetare a spatiului pierzand valoarea unor zone altfel potential interesate din marginile incaperii.  Pendulul se poate cobori mai jos decat o plafoniera sau o lustra obisnuita, deasupra unei mese, sau undeva unde nu incurca, iar firele pot ramane suficient de discrete pentru a concentra privirea asupra unei lumini suspendate, iar folosind becuri moderne cu lumina calda, nici privirea ta nu este deranjata.

Un exemplu bun este Lustra Pendul LED Zucchetti L97


2. Corpuri de iluminat cu influente industriale


In contrast cu formele fluide, care ofera un anumit grad de discretie, dar care prind in egala masura, regasim lustre, pendule, precum si veioze sau lampi indraznete, care accentueaza liniile drepte si umbrele si redau o atmosfera underground in spatiul  decorat. Cele foarte indraznete sunt mai degraba potrivite pentru localuri, pentru o crama frumos stilizata in subsolul casei tale, sau pentru un living tematic, insa devin destul de populare pentru un spectru larg de asortari pendulele industriale cu o nota mai moderata, mai putin stringenta, in mod special cele cu abajur din plasa de sarma. Lumina se proiecteaza in incapere pe un model fracturat ce suprapune umbre si contraste conturand un efect unic. Un bun exemplu este aceasta lustra pendul cu abajur din sarma cuprata3. Veioza antichizata


Sunt in trend crescator de cautare veiozele cu aspect retro sau antichizat. Acestea se regasesc intr-o sumedenie de forme si reinterpretari ale vechiului. Una din cele simple dar de efect,  din oferta noastra, fiind aceasta Veioza Old Town H50, ce acopera in acelasi timp elemente din stilul vintage, minimalist, plus o usoara tenta industriala. Intr-o alta constructie, mai fluida, cu o tenta nostraligica, este Veioza Neagra Opait, foarte indragita,  potrivita unui decor diafan. 
4. Lampa de podea multicorp


Traditional, in interiorul casei, puteai regasi lampi de podea incadrand canapeaua, sau iin vreun colt semnificativ al unei incaperi, iar elementul comun al acestora era forma de stalp cu o singura sursa de lumina si abajur, efectul decorativ fiind limitat la culoarea si marimea abajurului, sau materialul stalpului. Recent observam o cerere crescuta de lampi de podea fie multi-picior, fie cu mai mult de o sursa de iluminat, introducand astfel numeroase noi optiuni de decoratiuni, posibilitati de aranjare a spatiului si de dirijare a lumii, o alta aparitie fiind preferinta crescanda pentru lampile cu corpuri care proiecteaza lumina in contrast cu  clasicele abajururi care-o imprastie. Un foarte bun candidat pentru titlul de cel mai dorit exemplar fiind Lampa de Podea  Spider H-1525. Aplica de perete in stil vintage-industrial


Dupa cum am mentionat anterior, industrialul este ultimul stil imbratisat de amatorii de decoratiuni interioare, iar producatorii de aplice au ceva de oferit si pe acest segment de interes. Domina interesul pentru  combinatiile de metal vopsit fie negru, fie finisat lucios, cu sticla aparenta, imbinari si prinderi supra-dimensionate si afisate excentric, completate de becuri in forme atipice cu filamente groase vizibile,  sau imitatii de filamente adesea realizate cu ultimele tehnologii LED. 

Unul din cele mai elocvente exemple in acest sens este aplica de perete Bryan din oferta Insignis.