Stilul si confortul unui living, precum ale unei persoane, sau familii sunt adesea imprimate de mici elemente de decor, care pot trece neobservate in ochii unui profan. La fel de bine, micile lipsuri din acesoriile utile unei camere pot goli camera de sens sau viata ocupantilor de gust si satisfactie, intr-un mod care poate fi trecut cu vederea. Unii sunt atrasi de alb, altii de crem, ori de culori mai puternice, stilul decorativ care te reprezinta izvoraste din ceea ce esti, dar una din ideile de decorare cu care este de acord mai toata lumea e ca culorile neutre si luminoase relaxeaza. 

Daca cafeaua e parte din micile placeri ce-ti imbuneaza  diminetile sau dupa-amiezile ai putea fi tentat s-o bei in birou, in fata calculatorului, sau in graba pe coltul mesei din bucatarie sau din living, sau tinand cana in mana, sau pe piciorul canapelei din fata televizorului.

Masa de cafea a fost gandita nu doar ca obiect de decor, nici din amuzamentul de a adauga un nou tip de mobilier in casa omului. Creditul pentru crearea acestui specimen masa ii este acordat unui american, care detinea o companie de mobila prin 1920 si a scurtat picioarele unei mese de sufragerie pentru a o face mai potrivita petrecerii pe care o pregatea sotia sa. 

Istoria descoperirii cafelei in Etiopia inceputurilor medievale este deja celebra, insa e greu de spus in ce conditii s-a inceput consumul cafelei si cand a devenit aceasta aproape un ritual.

Insa putina lume stie, probabil, ca a existat un declin in consumul de cafea pana relativ recent, deoarece obiceiul era privit ca unul vintage, care nu mai raspundea noilor nevoi ale generatiei  tinerilor anilor '80. Cafeaua a trebuit reinventata, practic, in acea perioada, pentru a raspunde nevoilor individuale si variatiunilor de gust. Tot cu acest val s-a infiripat si trendul de a personaliza dupa gustul si nevoile ficaruia , mobilierul , accesoriile si decoratiunile care insotesc obiceiul bautului de cafea. 

Adeseori o problema simpla se rezolva cu o idee simpla si putine lucruri definesc asta mai bine decat o masa de cafea.  Si cu o pauza de reflexie in care lasi in urma ideile deja explorate si sterile, privesti distant decorul livingului tau, preferabil in culori simple si te relaxezi. O masa de cafea pe trei picioare din lemn, in culoarea lor naturala ce asigura nu numai un echilibru fizic perfect, ci si o incarcare decorativa redusa, care tinde spre minimalism, cu o tablie rotunda vopsita intr-un alb imaculat, este tot ce ai nevoie pentru a-ti reimprospata gandurile, dar si pentru a crea un mic colt creativ in casa ta, fara a schimba semnificativ aspectul camerei si fara a fura prea mult din spatiu. 

Formele rotunde ofera fluiditate in general in decoratiuni, masa de cafea generand o ambianta primitoare.Confortul unui om creste adesea daca reduci numarul factorilor de stres si-i inlocuiesti cu elemente de relaxare, sau de destresare. Nu e nevoie de nimic  ce nu ti-ai putea permite, o idee simpla iti poate schimba aranjamentul sordid al locuintei sau rutina anosta a vietii.