O lampa de podea bine plasata poate avea un impact enorm asupra atmosferei unei camere deoarece pe langa rolul functional o lampa este si un puternic obiect decorativ . Lampile de podea deoarece sunt mai inalte pot ilumina colturile intunecate si incalzi tonul general al unei camere. Lampile pot de asemenea fi folosite la diverse activitati cum ar fi cititul sau alte sarcini care necesita lumina. Dar iata mai jos cateva lucruri pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand achizitionati o lampa:

Ce stil de lampa de podea ar trebui sa alegeti?

Alegerea dumneavoastra va depinde in special de stilul de camera pe care-l aveti si de asemenea pentru functionalitatea pe care lampa trebuie s-o indeplineasca. O camera in stil traditional ar putea avea o lampa de podea inalta pe picior sau chiar o lampa de podea Tiffany. Daca stilul este unul mai modern, o lampa trepied ar merge foarte bine sau de asemenea o lampa arcuita. Fiti de asemenea foarte atenti la abajur si bec deoarece acestea pot face o diferenta uriasa. Iar intodeauna trebuie sa va asigurati ca baza merge intodeuna cu abajurul.

Ce inaltime ar trebui sa aiba lampa de podea?

Referitor la inaltime trebuie sa aveti in vedere locul unde va fi amplasata lampa, functia pe care doriti s-o aiba, precum si inaltimea mobilierului din jur. O lampa pentru citit nu ar trebui sa fie mult prea sus, in timp ce o lampa care v-a trebui sa lumineze un colt intunecat sau o camera de dimensiuni mici v-a trebui sa fie mai inalta. De asemenea noile lampi nu ar trebui sa copleseasca mobilierul pe care-l aveti prin dimensiunea lor sau sa va incurce la deplasarea prin camera.

Unde ar trebui amplasate lampile?

In primul rand trebuie tinut cont atat de dispunerea prizelor in camera dumneavoastra cat si de aspectul practic. Evitati insirarea cablului electric in intreaga camera pentru ca pe langa faptul ca arata inestetic, va puteti impiedica de acesta. Daca alegeti o lampa arc plasati-o in coltul camerei pentru ca sa nu fie deranjanta. Lampile mai mici sunt mai usor de pozitionat de-a lungul peretilor sau a mobilierului.