Aranjarea unei mese festive este deopotrivă o provocare pentru imaginație, dar și o necesitate de cunoaștere a codului bunelor maniere. Pe lângă că trebuie respectate anumite reguli, creativitatea este un atu cu care puteți să va impresionați musafirii ușor. Oricine poate așeza un platou și o furculița pe masă, însă nu oricine o poate face într-un mod corect și care să încânte privirea. Masa festivă este un "statement" pentru orice gospodină și, de aceea, va vom veni în ajutor cu câteva idei și sfaturi practice.

 

Masă festivă: de ce e necesar să știi codul bunelor maniere?

 

Imaginați-vă o masă festivă care are pe mijloc un ornament foarte bogat, astfel încât musafirii dintr-o parte și cealaltă să nu poată comunica. Nu e deloc prea plăcut, iar seara se poate transformă într-un eșec. De aceea, tăvile, olivierele, suporturile de șervețele și celelalte accesorii trebuie alese cu mare grijă sau puse astfel încât să nu încurce prea mult interlocutorii. Iată ce produse va recomandăm noi:

 

Oliviera Silento set 5 piese are o culoare plăcută ochiului și o dimensiune care să permită accesul tuturor atât la ea, cât și la privirea celorlalți. Aceasta poate fi încadrată între Suport șervețele rândunică set 2buc L13-18, astfel încât să puteți așeza platourile în jurul lor. Nu uitați nici de lumina! Folosiți suporturi de lumânări în aceleași nuanțe, precum Sfeşnice argintii Phoenix set 3 buc H14-22, ale căror culori se potrivesc perfect cu restul accesoriilor. O vază mică, așa cum ar fi una din vaze Zefir set 4 buc H9-19, în care să așezați flori de sezon, nu ar face decât să îmbunătățească aspectul general al mesei. Atenție, însă, aceasta trebuie așezată într-un colț, astfel încât să se evite situația imposibilă descrisă mai sus.

 

Masă festivă: tacâmuri, fructiere și boluri

 

Dacă pentru tacamuri există reguli stricte de așezare, numite "mise en place", pentru boluri se permite un pic de imaginație. Magazinul nostru pune la dispoziția dumneavoastră o serie de boluri și fructiere care să învioreze atmosfera. Recomandarea noastră se îndreaptă spre fructierele etajate, așa cum este Fructieră etajată argintie H125, care se asortează foarte bine cu sfeșnicele și suporturile de șervețele. Ca și boluri, pentru masa festivă pe care v-am prezentat-o în aceste rânduri, recomandăm Boluri decorative Seoul set 2 buc D24-28, care, de asemeni, merg foarte bine cu suporturile de șervețele.

 

La final, puteți servi musafirii cu ceai sau cafea. Magazinul nostru comercializează și cești, însă ar trebui că acestea să se asorteze cu restul obiectelor și să nu facă notă discordantă. Avem Ceşti cufarfurioară Fresh set 6 bucăți, numai bune pentru a servi o licoare care să vă învioreze musafirii.

 

Masa festivă este un eveniment important pentru oricine. De aceea, alegerea fiecărui obiect este importantă, iar așezarea lui trebuie făcută că la carte. Nu recomandăm să folosiți același set de obiecte pentru toată masa, deoarece acest lucru denotă lipsa de imaginație. V-am prezentat o lista de obiecte care nu trebuie să lipsească de la o masă festivă și sperăm că va veți bucură atât dumneavoastră de ele, cât și musafirii pe care îi veți avea.