Alegerea unor corpuri de iluminat nu e deloc ușoară. Oricât de deosebit ar fi aranjată o camera, fără lumina potrivită, ea poate arăta banal și neîngrijit. De aceea, astăzi te ajutăm să îți alegi corpurile de iluminat moderne potrivite pentru casa ta.

 

Corpuri de iluminat: sfaturi utile

 

Încă se mai întâlnește tendința de a așeza câte o lustră în fiecare cameră. Păcat, pentru că există atât de multe corpuri de iluminat deosebite, încât opțiunile sunt aproape nelimitate. Într-adevăr, să montezi lustre este cea mai simplă și economică alegere, însă efectul unor lămpi de podea sau al unor candelabre este net superior acestora. De aceea, noi vă recomandăm ca în fiecare cameră să alegeți un alt tip de iluminare, după cum urmează:

- Corpuri de iluminat pentru sufragerie: dacă ați decorat livingul într-un mod clasic, un candelabru este exact ceea ce aveți nevoie. Împreună cu sfestnice de lumânări, aprinse seara, vă veți impresiona fiecare dintre musafirii care vă vor trece pragul. Chiar dacă alegeți un candelabru sau o lustră de dimensiuni mari, nu uitați să folosiți și câteva veioze așezate în colțurile camerei, pentru un plus de efect. Noi vă recomandăm Veioza Old Town H50, care are un design deosebit dar care păstrează, în același timp, o tentă clasică.

- Corpuri de iluminat pentru dormitor: în această încăpere ar trebui să aveți o lumina caldă, care să îmbie la cititul unei cărți sau la somn. De aceea, vă recomandăm să folosiți lumina roșie, și nu cea albă. Un corp de iluminat bun pentru dormitoare este veioza, însă puteți folosi și aplice, dacă le ascundeți astfel încât lumina lor să nu bată direct.

- Corpuri de iluminat pentru bucătărie: poate nu ați încercat, însă lumina unei veioze în bucătărie poate aduce o atmosfera intimă, în care să gătiți sau să luați cina cu mare drag.

 

Corpuri de iluminat: evitați greșelile

 

- Nu folosiți corpuri de iluminat sub formă de aplice prea multe. Acesta este un iluminat primar, însă aveți nevoie și de unul secundar, sub forma unor veioze sau lampadare.

- Alegeți un corp de iluminat conform dimensiunii camerei. Dacă acesta este prea mare sau prea mic, va apărea un dezechilibru vizual urât.

- Montați corpurile la înălțimea potrivită. Un electrician priceput va ști să le așeze așa cum trebuie, însă dacă acestea sunt prea lungi sau prea scurte, se va crea același dezechilibru de care discutam în rândurile de mai sus.

 

Corpuri de iluminat moderne: recomandările noastre

 

Lampa trepied birou Colchester H44 cm este una dintre preferatele noastre. Are un design foarte inovativ printre corpurile de iluminat, iar camera biroului câștigă un aer modern și demn de admirat. Culoarea sa iese ușor în evidență, aceasta nerămânând un simplu obiect de decor. În plus, lumina oferită este caldă, roșie, astfel încât ajută ochii și corpul să se odihnească. La fel arată și Lampa birou Caiman verde mint H44, care conferă același efect.

 

Alte corpuri de iluminat pe care vi le recomandăm sunt lămpile de podea. Se poartă și dau un aer aproape mistic camerei. Modelul nostru preferat este Lampa de podea arămie Adriatică H150, care are un design minimalist și inovativ. Aceasta se potrivește oricărui decor și nu necesită vreo îngrijire specială sau foarte mult spațiu. Pentru un plus de efect, puteți așeza în spatele ei un tapet care să imite cărămida.

 

Lampa trepied Cambria H150 este, iarăși, un model pe care îl preferăm atât noi, cât și clienții. Cu un design modern, acest corp de iluminat se află pe lista celor mai vândute produse ale noastre. Alegeți cu grijă corpurile de iluminat pe care le așezați în casa dumneavoastră, deoarece de acest lucru depinde întreaga stare de spirit a familiei.