Având atât un rol practic cât şi unul decorativ veiozele se pretează ca şi obiecte decorative pentru orice dormitor, cameră de zi sau birou. Într-o încăpere unde există o sursă de lumină centrală, gen candelabru sau lustră, veiozele sunt recomandate pentru a fi utilizate în activităţi specifice cum ar fi cititul sau scrisul. Pe de altă parte folosite ca un accesoriu decorativ şi nu funcţional, veiozele pot da echilibru şi stil dacă sunt adăugate lângă o canapea sau pot rupe monotonia cromatică dacă culorile cadrului decorativ sunt unele neutre.

Şi totuşi unde putem folosi veiozele? Aşa cum am precizat mai sus veiozele pot fi folosite în dormitoare, camere de zi, birouri, lângă o canapea, un pat sau un scaun. Deşi ele pot avea rolul unui corp de iluminat principal ele sunt folosite de cele mai multe ori drept surse de iluminare secundară, orientate pentru diverse activităţi. Dar tot atât de bine veiozele pot fi plasate în holuri, în casa scării sau lângă intrare fiindcă nu există o regulă strictă a utilizarii acestora, condiţia este că ele trebuie să fie prezente acolo unde este nevoie de lumină.

Cât despre numărul veiozelor care se pot folosi într-o cameră dorim să vă spunem că de asemenea nu este o regulă scrisă pentru acest lucru. De obicei în dormitoare se folosesc câte două veioze , în timp ce în camerele de zi numărul acestora poate fi si mai mare, totul depinzând de dimensiunea încăperii. Dar putem chiar noi să vedem exact care este numărul de veioze dintr-o încăpere printr-un mic experiment şi fără a avea nevoie de expertiza unor specialişti. Astfel opriţi sursa principală de lumină şi porniţi luminile secundare, în cazul nostru veiozele. Faceţi un tur al încăperii iar dacă există vre-un colţişor al camerei lipsit de lumină, este la latitudinea dumneavoastră dacă doriţi să fie luminat sau nu. Astfel puteţi afla de câte surse de lumină aveţi nevoie.

Acordaţi o atenţie sporită înălţimii unei veioze cât şi dimensiunii abajurului deoarece cu siguranţă doriţi ca aceasta să fie pe cât de funcţională pe atât de în concordanţă cu decorul camerei. Dacă o folosiţi pentru citit asiguraţi-vă că înălţimea ei este atât de mare încât lumina să treacă peste umărul dumneavoastră iar dacă o folosiţi doar ca şi pe un obiect decorativ asiguraţi-vă ca ea să respecte o nivelul de înălţime al mobilierul din cameră. Cât despre forma abajurului, un abajur mic va concentra lumina în timp ce un abajur mare o va dispersa.

În concluzie la alegerea unei veioze totul ramâne la latitudinea dumneavoastră. Dumneavoastră ve-ţi decide de câte veioze aveţi nevoie în funcţie de spaţiul pe care doriţi să-l iluminaţi, precum şi forma şi dimensiunea acestora.