Deoarece este săptămâna dedicată bucătăriei am hotărât ca şi topicul de astăzi să păstreze aceaşi notă şi să vină practic ca o completare a postării anterioare şi anume Accesoriile de bucătărie . Datorită faptului că nu am reuşit să dezbatem în detaliu subiectul legat de depozitarea alimentelor dorim să insistăm puţin asupra acestui subiect în articolul de astăzi.

Crearea de spaţialitate şi luminozitate se realizează cu ajutorul culorilor deschise, aşa că prin modificarea paletei de culori putem lua sau da luminozitate şi strălucire unei bucătării. Recipientele care se folosesc în bucătărie trebuie să respecte normele esenţiale de depozitare a alimentelor, să permită o închidere ermetică, să nu permită pătrunderea luminii dacă alimentul depozitat asta presupune, să permită o curăţare facilă plus alte multe reguli de igienă.

Revenind la cromatica bucătăriei, chiar dacă recipientele nu trebuie să permită pătrunderea luminii asta nu înseamnă că ele trebuie să fie şi închise la culoare, astfel un set de recipiente ceramice crem pentru depozitarea ceaiului, cafelei şi zahărului ar fi ideale pentru acest lucru. Dacă dorim să adăugăm un strop de culoare, nu este neapărat ca obiectele alese să fie monocromatice, ci pot avea imprimeuri în diverse forme şi culori.

Pentru a merge mai departe idea de spaţialitate vă fi împinsă la maxim dacă se utilizează recipiente transparente ,iar personalitatea lor va fi cu atât mai puternică cu cât ele vor avea o amprentă unică gen capacul personalizat al unui borcan de depozitare . O bombonieră din sticlă transparentă va face întodeauna senzaţie fiindcă pe lângă partea funcţională aceasta are şi un puternic rol decorativ, oferindu-vă o infinitate de posibilităţi de inovaţie.

Pentru a înviora atmosfera folosiţi recipiente pentru depozitare inedite şi depozitaţi-le la vedere în dulăpioare deschise sau de ce nu direct pe blatul de lucru. Chiar dacă aceste produse sunt în primul rând practice, ele aduc un plus de valoare decorului din care fac parte, astfel fiţi creativi în alegerea acestor recipiente.

Folosiţi obiectele de stocare vintage , dacă acesta este stilul adoptat în bucătăria dumneavoastră. Cutiile de tablă pe care se aplică o vopsea patinată se încadrează foarte bine în acest stil. Fiţi îndrăzneţi în alegerea soluţiilor de decor fiind atenţi ca acestea să fie pe cât de arătoase pe atât de practice pentru bucătăria dumneavoastră.