În primul rând dorim să explicăm ce este acest termen Centerpiece care provine din limba engleză. În domeniul decoratorilor centerpiece-ul este un termen destul de des întâlnit el reprezentând piesa centrală de pe o masă de evenimente în jurul căreia se construieşte decorul. Acest centerpiece este de cele mai multe ori un obiect decorativ deosebit el putând fi o vază , un sfeşnic , un pahar de sticlă sau chiar o colivie .

Pentru a crea un centerpiece de efect noi vă venim în ajutor cu mai multe sfaturi. Astfel puteţi crea un centerpiece din mai multe lumânari dar recomandarea noastră este să folosiţi lumânări de înălţimi şi grosimi diferite pentru a nu induce starea de monotonie. Dacă centerpiece-ul este format din lumânări începeţi conceperea lui prin a utiliza o farfurie rezistentă la căldură. Puteţi folosi un platou pentru servire sau un platou pentru tort.

În conceperea unui centerpiece ţineţi cont de confortul invitaţilor pe care-i aveţi la masă. Astfel dacă folosiţi un sfeşnic aveţi grijă ca aranjamentul floral pe care îl aplicaţi să fie peste nivelul ochilor. Acest lucru va uşura conversaţiile şi va permite o vizualizare mai bună a interlocutorilor de la masă.

Luaţi în considerare folosirea unui platou oglindă ca şi bază pentru piesa dumneavoastră centrală. Cele de formă dreptunghiulară sunt cele mai accesibile dar dacă veţi căuta le puteţi obţine în absolut orice formă. Astfel lumânările se vor reflecta frumos în această oglindă creând un decor cald de petrecere.

În cazul folosirii sfeşnicelor asiguraţi-vă că acestea au fost construite special pentru a susţine lumânări. Un sfeşnic ar trebui să fie rezistent şi robust la căldură şi să fie prevăzut cu o farfurie pentru a putea reţine ceara scursă.

Lumânările conice vor face ca centerpiece-ul dumneavoastră să creeze o impresie izbitoare dar şi elegantă, mai ales atunci când sunt folosite într-o combinaţie de diverse dimensiuni. Asiguraţi-vă că lumânările sunt întodeauna fixate ferm în suportul lor. Lumânările conice sunt cele mai potrivite pentru a crea o atmosferă intimă şi o senzaţie culinară de neuitat.

Starea de spirit poate fi crescută prin utilizarea de material decorative în diverse forme, culori şi dimensiuni însă nu uitaţi că pentru crearea centerpiece-ului perfect trebuie doar să daţi frâu liber imaginaţiei dumneavoastră.